Domnișoară… mamă

Continuăm seria de 3 cântece despre care nu știati că sunt despre mame. Smiley – În stație la Lizeanu (Domnișoară, domnișoară), este o melodie despre mame. Pe bune! Stai să vezi!

Dă drumul la muzică și citește:

Damian & Brothers feat. Smiley - In statie la Lizeanu (Domnisoara, domnisoara) / Official Video

O văd seară de seară,
Strălucind sub același felinar.
La mine la scară,
Schimbă bețivani cu milionari.
Aruncă cu zâmbete în stânga și-n dreapta
Unu’ dacă prinde, altul face plata.
O vreau seară de seară,
Cu toate că știu că e imoral.

Oh, no, no, no, nu te-ai îndrăgostit!
Asta-i ispita, e fructul interzis!
Unul ca tine are dragoste de dat,
În timp ce ea o are doar de închiriat.

Seară de seară, mama, strălucește sub aceeași lumină angelică. A dat nopțile din club, bețiile din studenție, băile goală în mare noaptea și romanele de Dostoievski, pe nopți de nesomn în compania unui milionar în iubire, cădiță cu termometru și tratate de parenting. Aruncă cu zâmbete în stânga și-n dreapta. Cel mic le primește iar tati face plata.

El (tati) o vrea pentru el în fiecare seară. Chiar dacă își dorește o mamă pentru copil, n-a știut că trebuie să renunțe la soția LUI. Are impresia că dragostea ei i-a fost închiriată doar pentru o vreme, iar acum altcineva se bucură de ea. Așa că ar vrea să-i zică:

Domnișoară, domnișoară,
Ce program aveți diseara?
Nu că nu l-aș ști prea bine…

Pregătești masa de seară, atentă să faci pe plac tuturor Speli copiii, atentă să nu le intre în ochi șampon, îi îmbraci în pijamalele încălzite pe calorifer. Îl alăptezi pe cel mic în timp ce le spui povestea celor mari, îi pupi pe frunte și te duci la bucătărie să speli vasele și să pregătești ceva pentru mâine. Te prăbușești în pat, dar sari sprintenă pe la 1 când cel mic trebuie alăptat, la 3 când cel mare vrea la baie, la 4 când mijlociul are un coșmar, la 5 când cel mic trebuie alăptat din nou și la 6 când îi pregătești pe toți pentru o nouă zi.

Dar v-aș vrea doar pentru mine.

Există viață și departe de aici.

Poate pentru o oră sau poate cinci.

Lăsați-mă să vă las fără servici.

Să te cuprind în brațe și să te plimb pe Copou printre teii înfloriți. Aș vrea să-ți ofer o băutură extravagantă și să-ți zâmbesc blând cât tu îmi povestești despre ce ai mai citit.

Aș vrea să stăm lungiți în pat, epuizați de iubire, să te alint și să te mângâi în timp ce ne amintim de acea noapte când făceam baie goi în mare.
Oh, domnișoară, domnișoară,
Iar mă prinde ora cinci.

… profund imersat în ochii tăi, total înamorat de mirosul tău și complet fascinat de iubirea ta.

Azi m-am băgat în vorbă,
Cu dumneaei, am simțit că tre’ s-o fac.
I-am pus doar o-ntrebare,
Acum știu c-ar fi trebuit să tac.

Își face curaj dumnealui și o întreabă: ”Vrei?”. Apoi își dă seama că a greșit.

Mi-a răspuns cum că dânsa nu știe iubirea,
Nu simte inima, d-apoi fericirea..
Domnișoară dragă, să știi că m-ai întristat!

Ea nu mai simte iubirea aceea de care îi povestește el, iubirea adolescentină, liberă, fără bariere. El se întristează și crede că a pierdut-o.

Oh, no, no, no, nu te-ai îndrăgostit!
Asta-i ispita, e fructul interzis!
Unul ca tine are dragoste de dat,
În timp ce ea o are doar de închiriat.

Ea îi spune însă, ”Acea îndrăgosteală e ca fructul interzis: pare bun și zemos când visezi la el, dar e toxic dacă îl muști în fiecare zi . Noi, acum, suntem o familie cu copii. Dragostea noastră e altfel: împrumutăm iubire celor mici, planificăm din timp cine stă cu copiii pentru ca noi să putem face o plimbare singuri pe Copou. Ne epuizăm iubirea între două alăptaturi, dacă mai sunt trează atunci, iar tu mă aștepți și nu te superi dacă totuși adorm. Ne amintim de mare în timp ce planificăm vacanța într-un loc unde singurele persoane goale au sub 3 ani, iar la 5, complet înamorat și fascinat, te trezești TU și îi pregătești tu pe cei mari pentru școală și grădiniță, în timp ce eu te iubesc pentru asta”.

El mai încearcă o dată, cu disperarea unui surfer urmărit de un rechin.

Domnișoară, domnișoară,
Ce program aveți diseară?
Nu că nu l-aș ști prea bine
Dar v-aș vrea doar pentru mine.

Există viață și departe de aici.
Lăsați-mă să vă las fără servici.
Oh, domnișoară, domnișoară,
Iar mă prinde ora cinci.

Da, zice ea, există viață și departe de aici, dar pentru mine, ăsta nu e un servici. E viața pe care vreau să o împart cu tine. Vreau să facem chestii de îndrăgostiți, și vreau să facem chestii de părinți. Am nevoie ca tu să fii mai mult tată pentru copii, pentru ca eu să pot să fi mai mult soție pentru tine. Am nevoie să fii mai mult soț pentru mine pentru ca eu să pot fi mai mult mamă pentru copii. Tu și eu, putem fi îndrăgostiți după reguli noi. Vrei?

Domnișoară, domnișoară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.