Împreună susținem alăptarea

Unul dintre primele lucruri pe care le-am scris pe Sfatul Mamei era despre alăptare. Postam atunci un filmuleț cu o doamnă doctor care vorbea despre importanța alăptării. Din 2012 și până acum am învățat multe despre alăptare, despre cum să faci și cum nu, cât e de importantă și câte beneficii aduce atât copilului cât și mamei. Pe toate le-am aflat de la ParentIS și de la oamenii avizați în domeniu care fac parte din această asociație.

Pentru mine alăptarea are trei povești diferite, dar pe toate le țin aproape de suflet ca pe niște experiențe unice și dragi. Pe primul copil l-am alăptat doar două săptămâni pentru că am suferit  o intervenție chirurgicală de urgență care a fost urmată de un tratament cu un cocktail de 5 antibiotice timp de o lună jumătate. Eram prea slăbită emoțional și fizic pentru a căuta soluții pentru a păstra sau relua alăptarea. Gândul de a rămâne în viață pentru mine și pentru copilul meu era mai presus de orice.

Pe al doilea copil l-am alăptat imediat ce ne-am întâlnit. Ne-am reunit ca o singură entitate, formată din două ființe. Ne-am bucurat una de alta și ne-am adorat, până când alăptatul a devenit o corvoadă. Copilul meu plângea non-stop, dormea extrem de puțin, sugea continuu fără a da semne de creștere și mușca cu nesaț din sfârcurile fragile. Un an și trei luni am dus acest supliciu dulce-amar, apoi am decis că e vremea să ne dizolvăm uniunea trupească și să ne concentrăm pe repararea și întărirea celei sufletești.

A venit și al treilea copil pe care l-am alăptat la câteva minute după naștere și care a fost atât de priceput și de atent cu sânii mei încât mi-a restaurat încrederea în mine și în uniunea supremă dintre mamă și prunc. Susțin alăptarea și susțin mama. Deși prima nu o reprezintă neapărat pe a doua, a doua cu siguranță o reprezintă total pe prima. Poți fi mamă fără să alăptezi, dar nu poți alăpta fără să fii mamă.

Dacă vreți să aflați mai multe despre alăptare, nutriție și înțărcare, Duminică, 6 august 2017, Asociația ParentIS organizează la Iași conferința ”Împreună susținem alăptarea”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării. Evenimentul se desfășoară în sala Clasic a complexului Bellaria și durează 9 ore. Scopul evenimentului este atât informarea corectă a noilor și viitorilor părinți în legătură cu alăptarea, cât și punerea acestora în contact cu specialiști care să le acorde sprijin real pentru a avea un start bun în alăptare.

Detalii pentru înscrierea la eveniment găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.