3 jocuri pe care sa le joci cu copilul tau

Jocul este cea mai buna metoda de invatare dar si cea mai eficienta modalitate de a te apropia de copilul tau. Astazi vreau sa va impartasesc 3 jocuri care il fascineaza si il tin ocupat pe Matei (3ani).

Sunt jocuri simple dar foarte captivante pentru un omulet de 3 ani. Nu-mi asum nici un credit pentru ele. Sunt preluate dintr-un desen animat pe care il urmarea intr-o duminica dimineata baietelul meu pe canalul Jim Jam.

1) Cauta (5) obiecte de culoarea (verde).

Numarul obiectelor si culoarea lor pot varia in functie de ceea ce aveti in casa sau la locul de joaca unde va aflati. Rugati copilul sa va aduca acele obiecte sau sa vi le arate acolo unde sunt. Intrebati-l ce culoare preferata are si cautati voi obiectele de culoarea respectiva. inversati rolurile. Spuneti-i culoarea voastra preferata si rugati-l pe el sa gasesca obiecte de culoarea resprectiva.

!! SFAT: Puteti adapta jocul inlocuind culorile cu formele, marimile sau asemanarea dintre obiecte. Exemple: Cauta 3 obiecte care arata ca un triunghi. Cauta 2 obiecte mai mari decat tine. Cauta 4 obiecte care seamana – vaze, scaune, mese, mingi, etc.

2) Cate picioare au animalele? Cauta (3) animale care au (6 picioare).

Invatati impreuna despre mediul care il inconjoara, despre animale, pasari si insecte. Eu am o carte care se numeste „Cartea mea uriasa cu animale”. Pe primele 2 pagini sunt multe, multe animale. Il rog pe Matei sa o deschida si sa caute 3 animale cu 6 picioare, 4 animale cu 2 picioare, 5 animale cu 4 picioare.

!!SFAT: Puteti adapta jocul inlocuind numarul de picioare cu felul animalelor, in functie de varsta copilului. Cauta 5 animale domestice. Ii explic cu aceasta ocazie ce inseamna animale domestice. Cauta 4 animale salbatice. Ii explic care sunt animalele salbatice.

3) Asculta sunetele.

Il rog pe Matei sa inchida ochii sau sa se intoarca cu spatele si emit diferite sunete. Fie fac precum anumite animale si il rog sa recunoasca animalul, fie actionez diferite jucarii si il rog sa le identifice (clopotei, masinute electrice, soneria de la usa sau de la telefon, etc).

!!SFAT: Folositi sunete familiare copilului sau sunete pe care credeti ca ar trebui sa le stie pentru a se feri de un pericol. De exemplu: Cand se aude un claxon de masina sau de bicicleta trebuie sa ne ferim.

Noi ne-am jucat aproape o ora numai cu primele 2 jocuri si am inventat impeuna si alte variatiuni pe aceeasi tema. Voi de-a ce va jucati cu copiii vostri?

4 thoughts on “3 jocuri pe care sa le joci cu copilul tau”

  • "Ce stiu despre" este un joc folosind cuburi see you animale salbatice, domestice, insecte, reptile, si mamifere marine si pesti. Fiecare arunca propriul cub, tras la sorti:) si il descrie prin intrebari, fie prin poezii, cantecele…. "albina" zumzaie, zboara, culege polen…

    • Interesant. Sunt multe jocuri interactive pe care le jucam si noi. Eu voiam sa propun si jocuri ca sa nu implice prea multe materiale suplimentare. Sa folosim ceea ce avem la indemana. Daca ai idei, te rog sa ni le impartasesti.

  • acest joc este foarte bun Irina….cu folosirea sunetelor familiare copilului…astfel copilul tau va invata cum sa se feresca de o masina….claxonul …haha….adauga latratul cainelui…..etc…te pupam …Rodica si Catalin .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.