Book hunt FILIT 2018

FILIT!!! FILIT!!! FILIT!!! Numai așa îmi vine să strig prin casă, în mașină și pe străzi. Literatură de calitate cât vezi cu ochii, scriitori și traducători cu renume mondial și multe, multe cărți, cam despre asta e vorba în perioada 3-7 octombrie la Iași. Pentru voi, însă, mai am o surpriză.

Dacă ar fi numai să înșir numele autorilor prezenți la Iași în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri sau FILIT (cum îl alintăm noi) mi-aș face lejer norma de caractere per articol. Nu mai zic de traducători, editori, critici literari, librari, manageri culturali, distribuitori de carte, organizatori de festivaluri, jurnaliști, bloggeri și vloggeri. Pe scurt, va fi raiul pe pământ pentru pasionații de literatură. Îi las pe cei mai pricepuți decât mine să vi-i prezinte pe fiecare în parte aici. Eu îmi văd de bucățica mea și vă trimit o provocare surpriză.

 

Dar mai întâi să-mi spuneți cum stați cu orientarea în spațiu? V-ați antrenat de anul trecut și până acum mușchii minții? Cum de ce întreb?! E timpul pentru Vânătoarea de Cărți!

 

Tradiția Vânătoarei de Cărți, începută anul trecut la inițiativa bloggosferei ieșene, continuă anul acesta cu și mai multe cărți puse în joc. Lista cu bloggerii împlicați în acțiune o găsiți aici.

Bloggeri ieșeni îmbrățișând cărțile înainte de bookhunt FILIT 2018

 

Eu m-am foit și m-am învârtit, dar până la urmă am ales tot o carte pentru copii. Acum, vă spun drept că ar fi trebuit să dau drumul cărții de ieri, dar Matei a insistat să o termine de citit înainte de a mi-o înapoia și n-am putut să-l refuz. Deci, trebuie să știți că e genul de carte de care te îndrăgostești imediat, insiști să o citești pe toată chiar dacă ești adult sau copil. Nu degeaba autoarea este cea mai bine vândută autoare de cărți pentru copii a anului.

Bookhunt FILIT 2018
Aiurea-n tramvai de Adina Rosetti

Haideți că nu vă mai țin în suspans. Cartea pe care am ascuns-o pentru voi se numește Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în țara cuvintelor anapoda și este scrisă de Adina Rosetti și ilustrată perfect de Livia Coloji. Ups, suspansul continuă! Pentru a intra în posesia cărții trebuie mai întâi să o găsiți.

Dar nu vă las de izbeliște. Vă dau câte un indiciu în fiecare zi până vă dați seama unde e. Când ați găsit-o, vă faceți o poză cu ea, o puneți pe Facebook și îmi dați tag. Acompaniați postarea de tagurile #filitiasi #filit2018 #bookhuntfilit și cu check-in al locului unde ați găsit-o. Apoi vă faceți timp să veniți la festival pentru a vă lua autograful de la autoare.

 

Și acum primul indiciu.

Sus în deal e-o casă și acolo-i doamna mea

Tânără, frumoasă, îți face poftă de-o cafea.

Spor la căutări!

Fiți cu ochii pe profilul meu de Facebook pentru a afla următorele indicii.

Programul evenimentelor FILIT 2018 va fi publicat în curând.

 

UPDATE: Cartea a fost găsită la cafeneaua Doamna Cană și revendicată de Oana Jalbă. Să te bucuri de ea, Oana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.