Calendarul evenimentelor 2019

Bun să-ți fie anul precum ți-i inima!

Știu că abia am făcut primii pași în 2019, dar eu nu mai pot aștepta să împărtășesc cu tine planurile mele pentru anul acesta.

Poate nu știi, dar orice plan de afaceri îmi fac, țin întotdeuna cont de programul copiilor mei. Poate că pare exagerat și cam prea secolul trecut. Poate o să zici… awww… ce drăguț… Pentru mine însă e pur și simplu realitatea. Am trei copii, n-am rude pe aproape care să mă ajute cu creșterea lor, așa că eu și soțul meu am găsit cea mai potrivită soluție pentru familia noastră. El lucrează zi lumină în multinațională, iar eu m-am dat pe antrepenoriat pentru a avea programul flexibil. Iar la noi în sufragerie tronează un tablou cu cu însemnul ”Tired parents and happy kids live here (Părinți obosiți și copiii fericiți locuiesc aici)”.

Acum că ai contextul, iată și pretextul articolului de azi. Programul pe anul 2019. Cu avânt muncitoresc îmi propun următoarele (le scriu aici fiindcă am auzit că așa e bine și că șansele de materializare sunt mai mari):

I. 12 seminarii pe teme de interes general. Câte unul în ultima zi de marți a fiecărei luni, după cum urmează:

 1. Limite cu blândețe, 29 ianuarie
 2. Cum obținem cooperarea copiilor noștri., 26 februarie
 3. Cum abordăm fricile copiilor., 26 martie
 4. Cum ne conectăm cu copilul după o zi de muncă., 23 aprilie
 5. Cum abordăm rivalitatea dintre frați., 28 mai
 6. Gata cu lovitul! Cum abordăm agresivitatea copiilor, 25 iunie
 7. Cum pregătim apariția unui nou frățior/surioară, 30 iulie
 8. Cum pregătim copiii pentru noul an școlar, 27 august
 9. Copilul vorbește urât. Ce-i de făcut?, 24 septembrie
 10. Somnul – chin sau relaxare?, 29 octombrie
 11. Parentaj în armonie când fiecare părinte are stilul lui, 26 noiembrie
 12. Cum abordăm crizele de furie ale copiilor, 17 decembrie

Seminariile vor fi interactive, vor dura două ore și poți afla unde se desfășoare mergând la sectiunea EVENTS de pe pagina de Facebook Sfatul Mamei.

II. Curs de îmblânzire a emoțiilor –  curs Starter Hand in Hand Parenting – primul din acest an va începe pe 14 februarie. Cel mai probabil următorul va fi în aprilie.

Acest curs durează 6 săptămâni și se poate ține cu maxim 10 persoane. Așa că ar fi bine să îți rezervi locul din timp. În fiecare săptămână vom învăța unul dintre cele cinci instrumete Hand in Hand Pareting, vom face multă practică, ascultare a emoțiilor și conectare. La final vom întocmi un plan de conectare cu copiii noștri și cu partenerii de viață și vom stabili împreună pașii următori.

Acest curs are loc la prietenii mei de la Codeschool Iași.

III. O conferință de parenting la Iași care va avea loc în primăvară sub egida comunității Mamprenoare. Deocamdată nu divulg mai multe, dar va fi epic.

IV. Intenționez să fac loc pentru cât mai multe ore de consiliere personală pentru părinți. Vreau să dedic timp consilierii personalizate și punctuale pe situații specifice, să găsim împreună cele mai potrivite soluții pentru familia ta. Așa că dacă există comportamente ale tale sau ale copiilor tăi care îți provoacă neplăceri, te aștept să-mi scrii pe adresa de e-mail irina@nichifiriuc.com sau pe facebook Sfatul Mamei pentru a programa o întâlnire.

V. Îmi doresc anul acesta să scriu pe blog cel puțin 2 articole pe lună și să pun la cale o serie de evenimente online împreună cu ceilalți instructori Hand in Hand Parenting din țară. Dă-mi de știre dacă sunt subiecte care te preocupă, ori pe care vrei să le aprofundezi!

VI. Nu las în urmă nici proiectul ”Mamele petrec împreună”. În fiecare trimestru vom face o petrecere de pomină pentru mamele din Iași. Cine știe, poate ajungem și în alte orașe din țară. Ce zici?

Nu-i rău, zic eu, pentru început. Iar dacă ai idei de evenimente pe care le putem organiza împreună, scrie-mi cu încredere. De mult îmi doresc să ajung și în alte localități din țară. Adresa de e-mail și messengerul de la facebook să zbârnâie!

Tu ce planuri ai pe 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.