Cantecelul magic II

Buna ziua.

Azi Areta nu prea vrea sa doarma asa ca mai subtire cu scrisul. Totusi ea mi-a amintit de o alta poveste cu cantecele magice.

Fiecare copil are un cantecel preferat si/sau unul care nu-i starneste sentimente placute. Va povesteam despre cantecelul magic al lui Matei. Ei bine, imediat dupa Batuta de la Dolhasca urma Fade to black de la Metallica, dar in varianta Apocaliptica. O melodie absolut superba, dar care ii umplea ochii de lacrimi lui Matei. Era suficient sa auda cateva acorduri si gurita i se stramba a plans. Totusi eu am sa o adaug aici pentru toate mamicile iubitoare de muzica buna.

Cand a mai crescut se plictisea in masina. Asa ca am inceput sa-i cant toate melodiile pe care le stiu. Imiginati-va un drum de 3 ore in care a trebuit sa cant continuu. Marii artisti n-ar canta 3 ore live nici pe bani grei. In plus majoritatea erau melodii populare, romante si melodii de muzica usoara. Nu stiam nici un cantecel pentru copii. Cel mult imi aminteam o strofa sau cateva versuri. M-am gandit, ca orice mama responsabila si moderna, nu sa invat cantecele pentru copii ci sa cumpar un CD cu muzica pt copii. Asa am facut, numai ca baietelul meu nu era tocmai incantat de melodii intrucat eu nu stiam sa i le cant. Iar pe mine pur si simplu ma exasperau liniile melodice. Cu tot respectul pentru domnii si doamnele muzicii romanesti care au participat la proiectul Cutiuta muzicala, orchestratia e jalnica.

Pana la urma m-am gandit sa caut artisti care imi plac mie si sa sper ca ii vor placea si lui. Prima data am cumparat un CD cu Ilona Mitrecey. O fetita franceza a carei videoclip “Un monde parfait” l-a fascinat pe Matei inca de cand avea 9 luni. De pe acest album, Matei a apreciat foarte mult melodia “Alo, alo”.  Toate sunt frumoase dupa parerea mea. Convingeti-va singuri!

Apoi am gasit impreuna cu Jurnalul National un CD cu Tudor Gheorghe, “Primavara”. Va spun sincer ca pana atunci stiam o singura melodie a lui – “Au innebunit salcamii”. Aceasta a fost si motivul pentru care am cumparat CD-ul. Insa de atunci inainte “nenea Tudor”, asa cum ii spune Matei maestrului Tudor Gheorghe, a devenit prietenul si companionul nostru nelipsit. Matei s-a indragostit pur si simplu de melodiile acestea si le poate recunoaste dupa cateva acorduri. Pe unele chiar le stie pe de rost. Primul lucru pe care il spune cand ne urcam in masina este “Mami, pune cu nenea Tudor”. Treptat am introdus si alte melodii ale maestrului, dar pentru multa vreme, acela a fost singurul CD admis in masina noastra. Avantajele sunt multiple: Matei e fericit, noua ne place muzica maestrului si toti avem parte de putina cultura muzicala. Va las in companie melodiei mele preferate!

!! SFAT: Gasiti melodii sau artisti care va plac si care ar putea ajuta la cultura muzicala a piticului si oferiti-i posibilitatea sa-i asculte. Ati fi surpinsi de rezultat. Niciodata nu e prea devreme pentru cultura.

1 thought on “Cantecelul magic II”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.