Conferința Națională de Parenting ”Părinți și copii”

În aprilie la Iași are loc prima Conferință Națională de Parenting organizată sub egida Mamprenoare. Nevoia pentru o astfel de conferință a venit natural. Într-o perioadă în care părinții sunt foarte preocupați de a găsi cele mai bune metode de relaționare cu copiii lor era de așteptat ca o comunitate de mame antreprenor să decidă organizarea unei asemenea conferințe.

Așa cum se deduce și din numele comunității, Mamprenoarele sunt în primul rând mame și apoi antreprenori. Prioritizarea copiilor pare a fi o trăsătură definitorie a părinților din această generație. Dorința lor de a petrece mai mult timp cu copiii, preocuparea pentru bunăstarea lor nu doar materială ci și emoțională, implicarea taților în creșterea copiilor și accentul pus pe un trai sănătos sunt alte caracteristici care au făcut necesară conferința de la Iași.

Ne-am dorit să aducem aproape de părinți experți și specialiști care să livreze conținut bine ancorat în actualitatea și realitatea cotidiană. Ca element de noutate am adoptat un format inedit. Este vorba despre cinci secțiuni de discuții cu pauze de vizitare a târgului Mamprenoare atașat conferinței. Târgul Mamprenoare are scopul de a promova membrelor comunității și de a oferi publicului o gamă variată de produse și servicii autentice, locale și de o înaltă calitate.

Formatul Conferinței permite o mai mare conectare între public și speakeri. Astfel că fiecare secțiune durează 45 de minute, din care majoritatea timpului este dedicată interacțiunii cu publicul. Astfel, părinții au ocazia să primească răspuns la cât mai multe dintre întrebările lor. Cele cinci secțiuni sunt Parenting, Cuplu, Parenting în criză, Nutriție și Rolul de Tată.

La secțiunea Parenting, eu, Irina Nichifiriuc, Instructor Hand in Hand Parenting, vorbesc despre felul în care conectarea cu copiii aduce armonie în familie. În era digitală, când copiii s-au obișnuit sa primească gratificații imediate, când totul este online și pe repede înainte, ca mamă a trei copii, a trebuit să mă opresc și să analizez cum ne conectăm real, sincer, la nivel emoțional cu copiii noștri. Avem de a face cu o generație fantastică, inteligentă, educată, alfabetizată tehnologic cum nu s-a mai întâlnit în istorie până acum. Noi, părinții avem nevoie să ne educăm și să ne alfabetizăm la rândul nostru pentru a ține pasul cu ei, ba mai mult, să îi putem ghida spre viața ce li se deschide înainte.

Alături de mine, în cadrul conferinței avem oameni minunați care vorbesc și ne arată complexitatea creșterii copiilor din generația Alfa.

Psihologul ieșean Ioana Codreanu aduce în discuție felul în care relațiile dintre părinți influențează felul în care se dezvoltă emoțional copilul. Ioana este psihoterapeut, psiholog clinician și logoped cu o experință vastă de lucru cu psihicul uman.

Raluca Munteanu, mândra mămică a patru copii și antreprenor de succes și Iuliana Șoșu, meșter de perne și învingător în lupta cu cancerul își asumă Parentingul în criză, alături de Bogdan Tănasă inițiatorul proiectului Casa Share. Credem cu tărie că părinții sunt niște supereroi sub acoperire și ne dorim să îi aducem în fața publicului pentru ca fiecare participant la conferință să își încarce paharul de încredere și speranță cu poveștile lor. Iuliana și Raluca sunt Mamprenoare din Iași.

Crina Coliban face legătura dintre nutriție și comportamentele copiilor. Crina este consultant în alăptare și diversificare, scrie pe www.permisdepărinte.ro și este invitată frecvent la emisiunea ”Vorbește lumea” de la PRO TV unde oferă sfaturi despre alăptare, înțărcare și alimentația copilului mic.

Un rol deosebit îl are Robert Diaconeasa, blogger la www.daddycool.ro și fondator al primului vlog 100% caritabil din România care, împreună cu un invitat surpriză va discuta despre rolul tatălui modern în viața copilului. Credem din tot sufletul că fără ei, fără bărbații din viața noastră, familia și afacerea ar fi mers mult mai greu, de aceea i-am invitat pe acești tătici să ne împărtășească experința și secretele lor. Ne dorim să învățăm de la ei dar și să celebrăm implicarea taților în creșterea și educarea copiilor și în sprijinirea familiei.

Moderatorul acestui eveniment, Izabela Marinescu, realizatoarea emisiunii Parenting XXI  de pe Canal 33 și autorul cărții ”Rețete aburite pentru mămici grăbite” ne-a mărturisit că a acceptat să modereze acest eveniment deoarece înțelege foarte bine provocările părinților generației Alfa și își dorește să fie la curent cu toate informațiile referitoare la acest subiect.

Dragilor, aceasta nu este încă o conferință de parenting. Acesta este amestecul perfect de pasiune, atenție și planificare. Este un eveniment gândit să aducă părinții și experții aproape, să ofere soluții și sprijin, să pună oamenii în legătură cu resurse locale din diverse domenii și să reunescă părinții și copiii sub umbrela armoniei și prosperității.

Biletele s-au pus în vânzare aici, iar până pe 31 martie poți profita de oferta Early Bird.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.