Cum sa faci un calendar advent

Buna sa va fie ziua precum vi-i inima.

Fiindca ieri va povesteam despre Craciun mi-am amintit de calendarul advent realizat in colaborare cu Matei. Calendarul advent este un fel de AMR (n.r. au mai ramas) al zilelor pana la Craciun.

De obicei acest calendar incepe la 1 decembrie si se termina pe 25, in ziua de Craciun. In comert se gaseste sub forma de casuta cu ferestre pentru fiecare zi. Deschizand ferestrele gasesti o ciocalatica sau un mic cadou. Anul trecut am avut unul primit de la sotul meu de la servici. Am descoperit ca poate fi un mod foarte bun de a-l convinge pe Matei sa coboare din pat, sa se imbrace si sa porneasca spre gradinita. Stiu, stiu… I am evil! 🙂

Anul acesta, insa, am decis sa construim impreuna acest calendar.

Cum am procedat:

Am folosit materiale pe care le aveam la indemana.

1. Pe o bucata de placaj subtire am lipit hartie alba.

2. In partea de sus am legat o panglica ornamentala de la un buchet de flori si am lipit o fundita rosie, iar in partea de jos am legat un glob. Am impartit foaia in patrate egale si am „trasat” liniile cu sfoara pentru legat cadourile. Din aceeasi sfoara am mascat marginile inestetice. Am desenat numerele corespunzatoare fiecarei zile cu carioci de culori diferite.

DSCF6367

3. In dreptul fiecarei cifre am lipit cate o bomboana.

DSCF6368

Iata si rezultatul final.

DSCF6370

A fost un calendar delicios si util. 🙂


!!SFAT: Construiti impreuna cu copilul vostru obiecte simple dar utile si amuzante. Va veti distra si veti face economie!

5 thoughts on “Cum sa faci un calendar advent”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.