Imagine all… of us at the Opera

Nu e un secret că am trei copii, că îmi place să petrec timp cu ei, că încerc să-i învăț și pe alții cum se face și că susțin economia si cultura ieșeană. Așa că nu aveam cum să nu vă povestesc despre invitația pe care am primit-o de la Opera ieșeană.

Dar mai întâi să clarificăm cum stă treaba cu timpul. Tot mai multă lume mă întreabă cum le fac pe toate. Le răspund atât: la fel ca voi. Atât doar că la mine, la un moment dat, s-a schimbat accentul de pe ceilalți pe mine. În loc să mă preocupe ce vor spune, cum se vor simți, ce vor face ceilalți dacă eu X și Y, am început să fac lucruri care îmi fac plăcere și să-i inspir și pe copiii mei să facă la fel. Deci, după ce am condus 150 km (ceea ce îmi place la nebunie), am predat frâiele familiei soțului, mi-am pus o rochiță drăguță și un machiaj lejer și am condus încă 20 km ca să fiu prezentă la spectacolul ”Imagine All the People”, regizat de maestrul Gigi Căciuleanu și pus în scenă la Opera Națională, Iași. Să înceapă TIMPUL meu SPECIAL!

Invitația a fost lansată tuturor bloggerilor ieșeni de către directorul acestei instituții, doamna Beatrice Rancea, căreia permiteți-mi să îi urez bun revenit la Iași. Așa cum ne povestea la întrevederea de după spectacol, Opera ieșeană nu duce lipsă de spectatori ci de finanțare pentru a pune în scenă spectacole noi. Aș zice eu că gama variată de spectacole, meticulozitatea cu care sunt concepute și numele importante de pe afișe aduc spectatorii în număr atât de mare. Rolul nostru, al bloggerilor, în acest context va fi să vă dăm experiența personală, iar voi să decideți cât de des veți trece pragul Operei Iași.

Acum vă spun drept, mie îmi place epoca rochiilor lungi, a plimbărilor sub clar de lună și a duelurilor atât în literatură cât și în celelalte arte. Ador să citesc despre acele vremuri, să urmăresc piese de teatru sau spectacole de operă cu tematica acelor vremuri. Și apoi se întâmplă să iau contact cu un spectacol contemporan și sufletul meu mă trage de mânecă.

Stăteam aseară în Sala Mare a Operei Naționale Iași absorbită de intensitatea trăirilor de pe scenă și mă gândeam cum pot oamenii să exprime atât de multe fără să vorbească. Cum poți ”povesti” despre dragoste, revoltă, moarte, cuplu, societate doar prin mișcările trupului? Ei bine, am aflat apoi că genul acesta de spectacol se numește ”Teatru-Coreografic”, iar DansActorii au meritul pentru transmiterea atât de clară a mesajului. M-au făcut să trec prin toate stările sufletești – am râs, m-am întristat, m-am înfuriat și m-am îndrăgostit. Mai ușor decât m-am așteptat, am lăsat deoparte preconcepțiile legate de operă și balet și am savurat pe deplin spectacolul ”Imagine all the people”, am participat activ la povestea oamenilor de pe scenă.

TIMPUL meu SPECIAL m-a încărcat de energie pozitivă, de frumos și de inedit. Cu bateriile astfel încărcate încep o nouă săptămână fără teamă. Știu că pot face față provocărilor pe care copiii mi le dau, că pot găsi soluții și pot să-mi iau iar TIMP SPECIAL în curând. Opera ieșeană mă așteaptă toată luna martie cu spectacole unul și unul. Haideți să ne întâlnim acolo la următorul spectacol! Ce ziceți?

Accesați http://www.operaiasi.ro/ pentru informații despre spectacole și bilete sau stați conectați la noutăți prin pagina de Facebook Opera Națională Română Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.