Mama – fără pereche

Imediat ce am văzut-o am știut că trebuie să o am! Cartea asta chiar m-a strigat, m-a chemat și m-a cucerit.

Acum câteva luni văd pe internet o copertă verde cu o femeie ce, chiar fără să-mi spună cineva, părea o MAMĂ. Intru repede pe pagina editurii și aflu că am dreptate. Coperta verde este de la ”Mama”, scrisă de Helen Delforge și Quentin Greban. Editura dragă mie, Cartemma s-a ocupat de traducerea și publicarea ei în limba română.

Fac precomandă, o așteptat și în sfârșit ajunge la mine. Îmi iau și câteva exemplare în plus cu gând ca măcar unul să fie pentru voi, dragii mei cititori, dar cartea asta și-a ales alte drumuri.

Un exemplar a plecat la mama supremă, adică mama mea. Mi-am dat seama cât de important era să ajungă la ea. Ca orice părinte, așteptă cu nerăbdare confirmarea că ceea ce a ales să facă cu copiii ei a dat roade bune. Deci, fără o ocazie anume îi întind darul meu. Răsfoiește cartea, citește dedicația, ochii i se umplu cu lacrimi și primesc la schimb cea mai caldă îmbrățișare – îmbrățișarea mamei mele. Înțelege acum că fiecare cuvânt din carte îi este adresat direct. Se regăsește, se confirmă și se îmbărbătează cu fiecare imagine și vede în fiica ei o mamă ca ea. Drum bun, carte frumoasă! Fericește-o pe mama!

Fragment din Mama
Fragment din Mama

Un exemplar și-a găsit locul în brațele unei mame care trece printr-o perioadă grea. A fi mamă și femeie îi provoacă răni adânci. Dar ea e un spirit puternic, o luptătoare, o mamă pe deplin. Cartea asta îi întărește voința, îi validează acțiunile și ea zâmbește cu drag într-un timp în care lacrimile își fac des loc pe fața ei. Drum bun, carte frumoasă! Ai alături o altă mamă bună!

Alt fragment din Mama
Alt fragment din Mama

Un alt exemplar se duce către o mamă de gemeni. E greu cu doi deodată, dar atât de frumos. Puterile o lasă, ochii îi fug în toate direcțiile, iar cearcănele o împodobesc emblematic, iar ea zâmbește. Merge înainte și de dragul lor ar face înconjurul pământului desculță dacă ar fi nevoie. Pentru ea este o pagină specială în carte. Nu stau să mă gândesc că voi rămâne fără cărți, i-o ofer cu inima deschisă și cu dorința de a o sprijini pe drumul acesta al mămiciei. Drum bun, carte frumoasă! Ai grijă de prietena mea!

 

Le citesc și fetelor mele, ele încă nu înțeleg tot, dar observ că își amintesc aspecte ale vieții noastre care seamănă cu cele din carte. Mă bucur că am la îndemână cartea perfectă pe care le-o pot face cadou când vor fi și ele mame.

Vă pot povesti mult și bine și despre alte drumuri ale cărții ”Mama” de la editura Cartemma, dar nu vreau să vă răpesc din timp, mai bine dați voi click pe linkul de mai jos, faceți comandă – fiindcă e și la ofertă zilele astea – și spuneți-mi voi cum și-a făcut loc ”Mama” în viața voastră.

 

Comandă aici ”Mama”, de Helen Delforge și Quentin Greban, editura Cartemma!

Tagged with:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.