Mamele Petrec Împreună – ediție aniversară

O mare parte a feminității este maternitatea. Femeia este singura care poate fi mamă, iar atunci când ajunge în această postură capacitatea ei de adaptare la acest rol este infinită. Atât de mult se adaptează acestui rol încât se confundăm total cu el. Ca urmare, uită ce altceva mai înseamnă să fii FEMEIE.

Pentru mine, care oricum nu prea m-am simțit femeie nici înainte, intrarea în mămicie a fost începutul eclipsei totale de feminitate. Ce rost mai avea să mă aranjez, oricum nu mă vedea nimeni. Ba mai mult, copilul meu părea să mă placă exact așa cum sunt. Atinsesem idealul: să fiu plăcută ”așa cum sunt”. Numai că asta nu-mi aducea marea satisfacție pe care o așteptam. Îmi amintesc zile în care m-am machiat pentru că nu mai suportam să-mi văd cearcănele, doar pentru a mă duce la prășit în grădină. Altele în care făceam mâncare la bucătărie în training și cu pantofi cu toc (durerea de picioare de după…). Făceam toate acestea în secret, departe de ochii tuturor, pentru că femeia din mine voia să iasă la lumină, dar îi era și frică de reacția celorlalți.

Apoi am descoperit Hand in Hand Parenting și aici am învățat că TREBUIE să am grijă mai întâi de mine dacă vreau să pot avea grijă de copii și de ceilalți. A avea grijă de mine nu însemna neapărat să mă machiez sau să mă îmbrac nu știu cum, însemna mai întâi să-mi vindec sufletul. Însemna să mă accept cu bune și cu rele, să fiu suficientă, să aflu ce mă reprezintă, să încerc lucruri noi, dar cel mai important să nu mă judec și să nu judec nici pe celelalte mame și femei.

Am pornit la drum în căutarea feminității. Sunt încă pe drum și călătoria îmi place. Din când în când fac popas și privesc spre mine. Atunci simt că pot să împărtășesc călătoria mea și cu tine. Acestea sunt momentele când organizez ”Mamele Petrec Împreună”. Pentru mine maternitatea este în continuare o fațetă a feminității foarte importantă, de aceea evenimentul se numește ”Mamele Petrec Împreună” și nu ”Femeile Petrec Împreună”. În plus acest eveniment este un pas dintr-o călătorie, iar o călătorie este mai frumoasă când ai companie.

Acest eveniment își propune să te scoată din casă, să-ți amintească ce importantă ești, cât ești de frumoasă, cât ești de bună exact așa cum ești, că mai există și altceva decât mămicia și/sau serviciul, că meriți o pauză și că nu ești singură.

La popasul de luna aceasta am observat frumusețea fizică. Trăsăturile unice și speciale ale fiecăreia dintre noi, postura și ținuta ne reprezintă. O să spuneți, ”bine, dar de ce ne chemi să ne punem măști?”. Nu asta e intenția mea. Dar așa cum am descoperit și eu pe drumul meu, un pic de machiaj, un păr aranjat și o îmbrăcăminte bine aleasă pune în valoare frumusețea naturală, nu o ascunde. De multe ori am simțit că sunt falsă, că nu sunt eu cea din oglindă atunci când am venit de la cosmetică sau de la machiaj. Atunci m-am oprit (am făcut popas) și am căutat în oglindă pe Irina pe care o știu. Am descoperit-o de fiecare dată. Aceeași și totuși altfel.

Uneori drumul către frumusețea interioară însemnă popasuri la cea exterioară. Când îți dai voie să arăți în exterior așa cum EȘTI în interior (nu cum te simți, s-ar putea să nu fi ajuns încă în acel punct al călătoriei!), ai șanse mai mari să te accepți, să te iubești și să radiezi iubire și acceptare spre cei din jur.

Hai să-ți povestesc cum au petrecut mamele de data asta (pe 2 și 4 martie, 2018). S-au îmbrăcat cu ce aveau ele mai bun și mai frumos, mai flatant acasă și au venit la eveniment. S-au lăsat pe mâinile pricepute ale make-up artiștilor și hair artiștilor noștri, s-au delectat cu bunătăți și conversații interesante, apoi Irina Mocanu de la Studio Fotograf Irina Mocanu le-a surprins în poză chipul frumos, relaxat, blând și iubitor. Ne-am și jucat, ne-am apreciat reciproc și am legat noi prietenii.

Au fost și multe premii puse la dispoziție de mame din Iași pricepute în hand-made și alte domenii. A fost evenimentul anului! Crede-mă!

Ia și tu o pauză! Bucură-te de tine și de ce-ți mai dă viața! Petrece cu noi, pentru că cel mai bine MAMELE PETREC ÎMPREUNĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.