Mamele petrec împreună

”Pe x decembrie e petrecerea de Crăciun la firmă”, mă anunță soțul meu. ”Rămâi tu cu copiii, da?”

Păi ce-am să fac?! Rămân. Oricum eu ”rămân” cu ei mereu. Oricum șefii mei nu-mi oferă nici o petrecere de Crăciun, deci nu am unde mă duce.

De fapt, șefii mei mă solicită 24 ore din 24, șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an. Ei nu mă lasă să dorm nici noaptea, îmi reproșează mereu că nu îndeplinesc toate taskurile repartizate, mă mută de pe un proiect pe altul cu o viteză năucitoare și se așteaptă să le zâmbesc și să le îndeplinesc toate dorințele fără să cârtesc. Cu toate astea, n-aș lăsa jobul ăsta pentru nimic în lume. Ați ghicit, nu? Sunt MAMĂ, iar șefii sunt copiii mei.

Stând așa și gândindu-mă la toate astea, mi-a venit o idee. Ce-ar fi să organizez o petrecere de Crăciun în numele copiilor pentru mamele lor. Să fie o seară în care mamele să fie apreciate, premiate și distrate. Am pus imediat pe hârtie toate ideile legate de acest proiect. Îmi doream din tot sufletul să-l fac, să fie un tribut pentru toate mamele, fie că au sau nu alt job în afară de cel de mamă. Planul arăta foarte bine! Mi-ar fi plăcut să particip la o astfel de petrecere!

Am lipit foaia deasupra biroului meu (bine, era biroul băiatului meu, pe care eu îl foloseam uneori, pe ascuns) și deodată m-a copleșit grandoarea proiectului. Nu aveam sponsori, nu aveam idee de unde să încep, mi-era rușine să apelez la cei pe care îi știam. Toate blocajele emoționale legate de stima de sine, importanța mea pe acest pământ și posibilitatea de a eșua s-au activat și m-au copleșit. Am apelat imediat la Parteneriatul de Ascultare și m-am folosit intens de atenția, încrederea și căldura partenerelor mele de ascultare pentru a lucra aceste blocaje emoționale (despre Parteneriatele de Ascultare poți citi aici). Trei luni mai târziu, am reușit să-mi vindec o parte dintre blocaje, să-mi fac curaj și să lansez primul eveniment ”Mamele petrec împreună”. Când am publicat evenimentul pe Facebook știam doar unde va fi, restul lucrurilor s-au așezat pur și simplu de la sine.

Mai întâi am apelat la prietena mea Alina Rokaly care tocmai își deschisese propria afacere – un salon de cosmetică. I-a surâs ideea de a oferi câteva clipe de răsfăț unor mame care oferă atât de mult celor din jur. I-a plăcut conceptul de a le reaminti mamelor că sunt frumoase, că e nevoie să aibă grijă de ele mai întâi pentru a putea avea grijă mai apoi de copii. Și-a pus îndemânarea și bunătatea la treabă și a pregătit pentru mame machiaje, manichiuri și tratamente cosmetice. Le-a răsfățat cum știe ea mai bine. Pe Inspirată de eveniment (și bătută la cap de mine) Alina și-a creeat propria pagină – Înfrumusețare și Răsfăț – pentru a putea fi mai ușor găsită de mamele dornice să-și îngrijească și trupul nu doar sufletul.

La puțin timp după lansarea evenimentului am fost contactată de Andreea Lupu, reprezentantul reginonal al Yves Rocher România. Nici în ziua de azi nu știu cum a aflat de eveniment sau dacă avem prieteni comuni. Mi-a spus atât: ”Îmi place ideea ta. Vreau să contribui.” A venit cu produse pentru testare, a venit cu cadouri constând în produse Yves Rocher pentru mame și a adus cu ea o doză de candoare, vioiciune și bunătate.

Ușor, ușor tot mai mulți oameni faini, de fapt femei minunate, s-au lipit de proiect. Andreea Ignat –  blogger, trainer și mamă – s-a implicat în promovare, dar a contribuit enorm și cu dezinvoltura, deschiderea, bucuria și zâmbetul ei molipsitor.

Alexandra Csergo, pe care o cunosc de câțiva ani, s-a oferit să facă poze pentru eveniment. Practic ea este prietena unor prieteni, dar ne-am conectat foarte bine chiar de la început și am devenit prietene separat de grupul inițial. Datorită ei am și eu o poză de profil pe Facebook mai de Doamne ajută, iar cei care nu au putut participa la eveniment, pot ”vedea” ce s-a întâmplat acolo. Alexandra este la rându-i implicată într-un proiect social impresionant. Ca fondator al Asociației ”Să crești mare” dorește să dezvolte competențele sociale și emoționale ale copiilor din mediul rural. Și-a făcut totuși timp pentru ea și pentru mine și a devenit fotograful oficial al evenimnetului. Chiar dacă nu e fotograf profesionist, are un ochi artistic foarte dezvoltat.

Iuliana Șoșu, artizan de perne la Perne Gravide, a fost inspirată de ideile de joacă încercate cu mamele la eveniment și a adăugat în lista de produse, perne pentru ”bătaia cu perne”. Apoi la ediția a IV-a a evenimentului ”Mamele petrec împreună”, Iuliana a făcut cadou mamelor participante niște minunății de perne în formă de stea, numai bune pentru joaca de conectare în familie. Nu v-am spus că ne-am bătut cu perne? Ia priviți aici!

Bătaie cu perne2
Bătaie cu perne la Retro Cafe, martie 207
bataie cu perne 3
Perne zburând @Retro Cafe, martie 2017
Bătaie cu perne
Jocul ”Nu mă nimeriți!”, @Retro Cafe, martie 2017
bataie cu perne 4
Joc de conectare, ”Bătaie cu perne”, @Retro Cafe, martie 2017
Bataie cu perne 5
Joc ”Nimeni nu-mi va deranja pernele”, @Cafe Society, sepembrie 2017

Cristina Roibu a fost la cea de-a II-a ediție. Din mâinile ei îndemânatice se nasc niște fețe de masă elegante și rezistente realizate din bumbac teflonat. Nu s-a putut abține să nu ofere un șervet, astfel realizat, mamelor petrecărețe.

La ediția a IV-a am primit de la Atelierul de Tango vouchere pentru cursuri de dans. Generozitatea și amabilitatea lor m-au impresionat profund.

How cool is that!!

Știți de ce vă spun toate astea?  Încă nu-mi vine să cred!! Vedeți voi, ce a început ca o frustrarea legată de imposibilitatea de a merge la o petrecere de Crăciun, s-a transformat ușor într-un proiect inovator, cu impact social, în care s-au implicat oameni din diverse arii de activitate. Se întâmplă exact ca în toate cărțile alea pe care le urăsc (le urăsc pentru că nu cred că e posibil așa ceva): îți setezi o dorință, o verbalizezi, o pui pe hârtie și apoi, ca prin magie, devine realitate . Și, ca să citez pe cineva celebru, ”Lucrurile nu ies întotdeauna așa cum te aștepți. Ele ies chiar mai bine.” (sau ceva de genul ăsta).

Nu am nici două capete, nici trei bone (de fapt n-am nici una și jonglerile pe care trebuie să le fac pentru a organiza un eveniment sunt foarte acrobatice), nici prieteni influenți, nici părinți cu bani. Am însă susținerea emoțională a organizației non-profit Hand in Hand Parenting, a partenerelor mele de ascultare și a familiei mele. Cu ei alături am prins aripi, am prins curaj, am puterea să preiau inițiativa și să devin un leader pe segmentul meu de activitate. Între timp mi-am făcut și prieteni dintre oamenii influenți ai Iașului. Cred, acum, că oricine poate face ceea ce-și dorește atât timp cât o face și pentru alții nu numai pentru el însuși.

Pe toate le fac și datorită vouă, celor care participați la evenimentele și cursurile mele. Cu voi mă simt în elementul meu, mă simt acceptată și înțeleasă și pot să vă arăt, la rându-mi, sufletul meu, cunoștințele mele, abilitățile mele și dragostea mea. Pentru că da, acum îl înțeleg și pe artistul care strigă de pe scenă spre o sală întunecată:  ”Vă iubesc!!!”. O strigă pentru fiecare din sală, o strigă pentru toți, dar mai ales o strigă pentru el, pentru că simte iubirea celor care vin să îl vadă, iar asta aprinde în el flacăra iubirii divine.

Cu astfel de gânduri afective, dar și cu unele ghidușe, organizez evenimentul ”Mamele petrec împreună”. Ne întâlnim. Ne apreciem munca grea de părinte pe care o facem în fiecare zi. Ne jucăm (sărim ața, ne batem cu perne, etc.). Ne destindem. Apoi ne întoarcem acasă la ai noștri, plini de o energie nouă, blândă și veselă.

Vă puteți înscrie și voi la evenimentul de luna aceasta în curând. Urmăriți pagina de Facebook Sfatul Mamei pentru detalii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.