Maraton de Sănătate la Iași

În fiecare an, toamna ne ia pe nepregătite (ca și iarna, ca și vara de altfel). Trăim cu speranța deșartă că de data asta preșcolarul nostru nu va lua toate virozele de la grădiniță, că școlarul nostru se va îmbrăca bine, nu va mai alerga în pauză și deci nu va răci, iar noi suntem destul de puternici pentru a nu fi doborâți de o banală răceală. Surpriză (sau nu!), exact de ce ne temem nu scăpăm!

Intrarea în colectivitate modifică fundamental stilul de viață al copiilor, aceștia fiind nevoiți să se adapteze unui mediu complet diferit, în care provocările sunt la tot pasul. Stresul, emoțiile și oboseala nu afectează doar comportamentul copilului, ci și sistemul imunitar. Virozele, răcelile de sezon sau tulburările digestive se instalează mult mai ușor în această perioadă, mai ales pe un fond imunitar slăbit.

Nu doar starea sănătății este afectată, ci și puterea de concentrare, de învățare și capacitatea de relaționa cu ceilalți. Suntem iritați sau fără vlagă, nervoși sau somnoroși și ultimul gând e să mai luăm în considerare și sentimentele celor din jur.

 

Secom România, împreună cu mentorul educațional Oana Moraru și medicul pediatru ieșean Nicoleta Siminiceanu ne-au pregătit un Maraton de Sănătate, sâmbătă 7 octombrie de la ora 11 la Sala Mozart, Palas Mall. Aici aflăm împreună cum îi putem ajuta pe cei mici să se integreze armonios în colectivitate, abordând această tranziție în mod integrativ.

Maratonul de Sănătate este un proiect de informare Secom® care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise.

Oana Moraru este mentor educațional și unul dintre pionierii învățământului privat din România. Are o experiență de peste 20 de ani ca profesor și educator. Oana a sprijinit și consiliat zeci de școli și grădinițe din România în primii lor pași către construirea unei alternative educaționale în România. În cadrul evenimentului ne va vorbi despre „ferestrele de oportunitate”: momentele în care creierul copilului este în mod particular eficient în anumite tipuri de învățare.

Dr. Siminiceanu Nicoleta Daniela este medic pediatru cadrul centrului medical Terramed Baby din Iasi. Ea este ”your go to doctor” în Iași, atunci când nu poți elucida o problemă de sănătate a copilului tău. Experiența în domeniu, blândețea și profesionalismul sunt cartea ei de vizită.

Secom este compania românească lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, care răspund nevoilor unui mod de viață sănătos al omului modern. Este promotor al frumuseții prin produse fito-dermatocosmetice cu ingredinete de înaltă calitate.
Evenimentul Maraton de Sănătate se desfășoară sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 11:00, în Sala Mozart de la Congress Hall, Palas Mall, Iași. 

Accesul este LIBER, în baza unei înscrieri prealabile.

click aici pentru a te înscrie https://goo.gl/FoAHz4

Eu voi fi acolo. Te aștept și pe tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.