Modern Dad’s Chalenges la Iași

Unul dintre primele articole pe care le-am tradus de pe site-ul oficial Hand in Hand Parenting imediat după ce m-am certificat a fost Tații sunt tot părinți.

Mi-a sărit în ochi ideea că ”Tații au parte de o situație delicată. Presiunea de a susține financiar familia este întrețesută cu gândul că lucrurile vor lua o turnură înfricoșătoare dacă nu o fac”. Dar și mesajul clar ”dragi tătici, indiferent de cât de grea e meseria de a fi părinte, și mai ales cea de tată, copiii își doresc să le fiți aproape.”

În viața de zi cu zi observ fără tăgadă efectele tatălui asupra copiilor. Când tati intră în joacă, când îi ascultă sau pur și simplu petrec timp împreună, copiii noștri înfloresc. Sunt mult mai calmi, mai veseli, mai jucăuși și mai independenți. Efectele se văd și asupra lui tati. E mult mai relaxat, mai prezent, mai bine dispus și mai răbdător.

În ultima vreme se pune mult accentul pe parenting, pe rolul părintelui în viața copilului, pe blândețe și pe a face lucrurile asumat și corect. Mamele au fost cele mai privilegiate pentru că lor li se adresează majoritatea experților în parenting. Dar tații nu trebuie uitați. Ei sunt părinți și este spre binele tuturor să fie lăsați să-și exercite acest statut.

De aceea am salutat inițiativa Modern Dad’s Challenges de a aduce la Iași ”Provocările parenting-ului modern”. Cred că e timpul să îi promovăm pe tați de la statutul de bone la cel de părinți, pe merit și nu pe pile (chiar dacă îi iubim).  

Evenimentul de sâmbătă, 23 noiembrie, ora 9:00, de la Hotel Unirea Iași își propune să-i provoace pe tătici și viitori tătici la o discuție interactivă despre confruntările de zi cu zi ale părintelui modern și, mai ales, despre beneficiile implicării tatălui în creșterea copilului.

Dintre subiectele abordate aș vrea să vă atrag atenția asupra acestora trei:

  • Responsabilitatea tatălui în cadrul familiei
  • Educația financiară pentru tați
  • Cum alegem și instalăm corect scaunul auto al copilului?

Vă mai spun doar că experții care vor trata cele trei subiecte de mai sus sunt Gabriela Maalouf, Psiholog, specialist NLP Parenting; Cezar Cernat, Manager zonal BCR Social Finance și Alice Dona Mitu, Medic Specialist, primul Consultant certificat în Siguranța Auto de “Institution of Occupational Safety and Health”.

Moderatorul evenimentului va fi Sofia Frunză, inițiatoarea proiectului Modern Dad’s Challenges.

Modern Dad’s Challenges este singurul eveniment de parenting din țară dedicat exclusiv taților și viitorilor tați. Intrarea este GRATUITĂ, dar locurile sunt limitate.

Dă repede click pe link și completează formularul de înscriere, accesând butonul „MĂ ÎNSCRIU” de pe site: https://www.moderndads.ro/events/iasi/. Mai deschide un tab si dă LIKE și paginii de Facebook Modern Dads ca să fii la curent cu următoarele evenimente.

Organizatorii au pregătit și multe surprize pentru participanți, împreună cu partenerii evenimentului, care susțin comunitatea de tați din România.

PARTENERI: Lidl Romania, Nestle. Începe sănătos, Crește Sănătos, Boiron România, BCR, Siguranță Auto Copii, NUK România.

Cu sprijinul: Nummo, AQUA Carpatica

Partener educational: Editura NICULESCU

Partenerii media: Daniela Macsim, Sfatul Mamei, Iasi4u.ro, Fest.ro, Iasi.InOras.ro, IasiFun. 

Modern Dad’s Challenges este un proiect marca Creative Energy Corner. Proiectul a luat naștere în 2017 și se desfășoară în București, Cluj și Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.