Salvați Copiii – Gala zâmbet în dar

A merge la școală era cool pe vremea mea. Însemna că ești mare, că ești mai aproape de libertate și de independență. Aveam totuși colegi care renunțau la școală. Atunci nu înțelegeam de ce, azi însă știu că sărăcia, deznădejdea și lipsa părinților din țară sunt principalele motive de abandon școlar. Organizația Salvați Copiii face eforturi deosebite pentru a reduce acest fenomen și pentru a sprijini copiii să rămână în școală. Vă invit să aflați cum.

 

Salvaţi Copiii Iași este o organizaţie neguvernamentală, non-profit care militează activ pentru drepturile copilului și protecția copilului. Activând în comunitatea ieșeană de 27 de ani, asigură servicii prin programele și proiectele derulate și aduce zâmbete pe fețele copiilor. Alături de parteneri și sponsori, oferă sprijin și servicii pentru mai bine de 100.000 de copiii. În prezent, organizaţia desfăşoară programe în 6 județe ale regiunii de Nord Est a României, are 400 de membri şi peste 100 de voluntari, în majoritate tineri.

Gala Zâmbet în Dar, ediția a IV-a, este cel mai mare eveniment caritabil al toamnei și are loc pe 15 noiembrie 2018, în spațiul elegant și plin de istorie, al Teatrului Național „Vasile Alecsandri”. Peste 500 de invitați prin participarea lor vor ajuta 120 de copii să meargă la școală. Gala își propune să atragă fondurile necesare pentru a susține accesul la educație al copiilor din cele trei centre educaționale Salvați Copiii Iași.

Ingredientele serii sunt pregătite și își așteaptă oaspeții de onoare, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, începând cu ora 17:00, pentru a sărbători bucuria de a fi împreună și de a schimba viețile copiilor. Maeștrii de ceremonii vor fi actorii din Trupa de Teatru și Improvizație IDIOT, prima trupă de improvizație teatrală din regiunea de Nord Est a României.

Surpriza serii va fi piesa de teatru „Cum să distrugi o piesă”, comedia senzație în teatrul internațional jucată în peste 20 de țări. Spectacolul este produs de Wonder Theatre București și Grand Cinema @ More. Piesa este o combinație explozivă de teatru de comedie, pantomimă și improvizație, „accidentată” de efecte de scenă spectaculoase si foarte amuzante. Este un spectacol la care poți face un copil de 6-7 ani să înceapă să iubească teatrul. Din distribuția piesei de teatru fac parte unii dintre cei mai cunoscuți tineri actori de comedie și care au făcut parte din seriale de succes (Mondenii, Atletico Textila, Ai noștri): Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu. Regia: George Dogaru.

Gala Zâmbet în Dar este un eveniment de referință pe scena acțiunilor caritabile din Iași. Capitala Moldovei devine, astfel, un pol al responsabilității sociale și al participării active la viața comunității. Cu fondurile atrase de la prima ediție și până în prezent au fost menținuți la școală peste 400 de copii ce au frecventat serviciile centrelor educaționale Salvați Copiii Iași, determinând o reducere a abandonului școlar în orașul Iași.

”În regiunea de N- E a României, în fiecare an peste 4500 de copii din învățământul primar și gimnazial abandonează scoala, din care în județul Iași în această situație sunt peste 1000 de copii. Continuând așa, societatea pierde cele mai importante resurse ale ei, copiii. La această gală vă dau întâlnire arta, genorozitatea și zâmbetul transformat într-un dar prin care sunt ajutați copiii să meargă la școală, oferindu-li-se, rechizite, îmbrăcăminte, câte o masă caldă pe zi , sprijin social, educativ și psihologic. Ne dorim să construim o lume mai bună pentru cei mici, mobilizând membrii comunității. Doar împreună vom putea schimba viitorul unei societăți” – a declarat Președintele Salvați Copiii Iași, Ioana Atasiei.

Ediția a IV-a oferă ocazia fiecăruia dintre noi de a deveni un susținător și dăruitor de zâmbete.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație. Invitația reprezintă o donație care poate fi efectuată direct pe site www.gala.zambetindar.ro sau la organizatori. Ne puteți urmări și pe pagina evenimentului: www.facebook.com/events/326688654733539/ sau direct pe pagina: https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiIasi/.

Faptele bune în cadrul evenimentului pot fi făcute și licitând experiențe și obiecte deosebite oferite cu mare drag de artiști, pictori și designeri renumiți cum sunt: Felix Aftene, Leontin Păun, Bogdan Bârleanu, Sîncu Petrică, frații Daniela și Sergiu Grapă și mulți alții. Alte surprize cum sunt rochiile de seară oferite de Zenna Wedding Fashion și Aerial, bijuteriile și accesoriile semnate de Seroussi, Madamme Bijoux, Contemporia, UTOPIC și alții, așteaptă să fie admirate și adjudecate.

Generozitatea și bunătatea își dau întâlnire la licitația tăcută de experiențe și obiecte deosebite de la #galazambetindar.Te așteptă coșuri de bunătăți făcute din ingrediente naturale marca: Krud, Poveste de Valeputna, @Solaris și Deliciul Mihaelei.Te așteptăm cu drag alături de noi.

Publicată de Salvati Copiii Iasi pe Miercuri, 14 Noiembrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.