Book Hunt FILIT 2019

Bună să vă fie ziua precum vi-i inima!

Dragilor, aveți mari șanse să mă auziți vorbind numai despre cărți în perioada următoare. Pentru că… FILIT 2019!! Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași este deja la a șaptea ediție și se bucură de o participare internațională fără precedent în România și de o dragoste a publicului greu de egalat.

Dar ca să nu vorbesc singură, vă dau și vouă temă pentru acasă. Vă invit să o citiți pe Diana Bădica, o tânără scriitoare din Slatina care are deja la activ numeroase articole în presa culturală, un roman colectiv și un volum de poezie, iar acum ne ademenește cu un roman propriu. ”Părinți” (pentru că ce altceva vă așteptați să aleg?!) este romanul pe care vi-l propun. O rememorare a unor evenimente traumatizante și a unei dezvoltări personale a protagonistei de la ”fetița naivă, la adolescenta orgolioasă și femeia matură” cum bine spune Ovidiu Verdeș.

N-a fost ușor să aleg dintre multitudinea de cărți minunate și autori fantastici care vor fi prezenți la FILIT anul acesta. Dar dacă vreți să vă întâlniți cu ei, să-i ascultați, să-i citiți atunci faceți click pe programul festivalului și umpleți-vă agenda.

Să înceapă vânătoarea!

Bun.. Voi știți că-s fată de comitet așa că am să las un volum din romanul Dianei undeva prin Iași și vă provoc să-l găsiți. Provocarea mea face parte din activitatea de Blogger Oficial FILIT pe care o desfășor cu plăcere maximă an de an. 

Bine, n-o să fie chiar atât de ușor precum pare. Așa cum personajul cărții trece dintr-o etapă în alta de dezvoltare căutându-și locul, și cartea va călători dintr-un loc în altul până va fi găsită de persoana potrivită. Pentru asta veți primi câte un indiciu pe zi, dacă nu e găsită, cartea se mută în ziua următoare în alt loc, iar voi primiți un nou indiciu. Indiciile vor fi afișate zilnic pe pagina de facebook Sfatul Mamei în jur de ora 10. Aveți o zi întreagă la dispoziție să mergeți pe firul indiciilor.

Cine o găsește, trebuie să își facă o poză cu cartea și să posteze pe pagina personală imaginea însoțită de #filit2019bookhunt, check-in la locație, Tag paginii Sfatul Mamei și festivalului. Când încheie această călătorie inițiatică pe care trebuie să o treacă orice erou, poate păstra cartea. 

Ce mai puteți face la FILIT 2019?

2018 a fost fantastic… cu Veronica Roth, Jonathan Frazen, Sylvie Germain, Jon Kalman Stefansson și cea mai tânără autoare FILIT micuța Delia Calancia ca să numesc numai câțiva. Puteți să citiți aici cât de mult mi-a plăcut la FILIT 2018.

De aceea între 2 și 6 octombrie, e bine să-ți faci buletin de Iași. Timp de 5 zile vor fi peste 100 de evenimente, la care vor participa peste 30.000 de oameni. Sute de invitați din întreaga lume vin în octombrie la Iași: scriitori, poeți, traducători, manageri culturali, critici, editori, jurnaliști, bloggeri și pasionați de literatură. N-ai cum să nu dai peste un om interesant cu care să discuți literatură. Cel mai important festival al Iașului este organizat cu pricepere de o echipă strașnică de la Muzeul Literaturii Române care se străduiește an de an să ne surprindă și să ne mențină îndrăgostiți de FILIT.

Programul detaliat îl găsiți în curând pe filit-iasi.ro. Copiii au o casă a lor, Casa Copilăriei, dar Mamprenoarele mele dragi vă așteaptă și la Casa FILIT din Piața Unirii unde au pregătit ateliere pentru copii, sesiuni de lectură și dezbateri literare interesante. Despre ele am să vă povestesc altă dată.  Până una alta haideți să vedem cu cine ne întâlnim la Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, acolo unde au loc Serile FILIT:

3 octombrie – Maria Duenas în dialog cu Robert Șerban

4 octombrie – Richard Ford în dialog cu Marius Chivu

5 octombrie – Mihail Șîșkin în dialog cu Cătălin Sava

6 octombrie – Mathias Enard în dialog cu Matei Vișniec

Îți poți procura invitația gratuit accesând următorul link http://filit-iasi.ro/2019/09/17/rezervari-online-la-serile-filit-2019/

Totuși să nu uitați de book hunt, ok? Stați cu ochii pe pagina Sfatul Mamei pentru indicii. Dacă tot sunteți acolo, dați și un like paginii și un share postării ca să facem lucrurile mai interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other